آیا قیمت خودرو برای صالحی نیا بی اهمیت است؟

۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۰۸:۲۱
آیا قیمت خودرو برای صالحی نیا بی اهمیت است؟

ایدرو در حالی به عنوان متولی اصلی صنعت خودروی کشور شناخته می شود که طی مدت اخیر هیچ خبر و کنش و واکنشی از سوی مدیر عامل ایدرو درباره مضوع مهم و حیاتی قیمت گذاری دیده نمی شود.آیا قیمت خودرو برای صالحی نیا بی اهمیت است؟

به گزارش  خبرنگار پایگاه خبری«خودروپلاس»، خودروسازان وقطعه سازان کشور در شرایطی به دنبال راه حلی برای افزایش قیمت خودرو هستند که هیچ کنش و واکنشی از سوی مدیرعامل ایدرو ،صالحی نیا دیده نمی شود و این متولی صنعت خودروسازی گویا اصلا نظری درباره قیمت گذاری خودرو ندارد.

صنعت خودروسازی کشور هر چند توانسته است به نحوی از بحران تحریم ها کج دار و مریز عبور کند .با این حال  در ماه های اخیر روزهای پر التهاب و پرفراز ونشیبی را طی می کند.

یکی از اصلی ترین مباحث که از منظر بسیاری از کارشناسان وفعالان صنعت خودرو ریشه مشکلات به شمار می رود،قیمت گذاری دستوری است. در این خصوص بسیاری از افراد نیز رای و نظر خود را بیان کرده و به زعم خویش راه حلی را نیز بیان کرده اند. برخی مدیران وزارت صمت،نمایندگان مجلس و حتی در برخی موارد مدیران خودروسازی ضمن تاکید بر اجرای دستورات مراتب اعتراض خود را نیز اعلام کرده اند.

در این میان اما غیر از حضور در برخی مراسم رونمایی و یا معرفی محصول اثری دیگری از صالحی نیا در صنعت خودروی کشور دیده نمی شود. این در حالی است که حداقل در دوره مدیریت های قبلی تحرکت و اثر گذاری بیشتری را از ایدرو شاهد بوده ایم.اما آنگونه که به نظر می رسد این مدیر کهنه کار وزارت صمت در حال حاضر ترجیح می دهد که از دور نظاره گر امور باشد و حرفی و عقیده و ایده ای را بیان نکند.

حال دلیل هرچه هست مشخص نیست ولی اصلی ترین مساله شاید بی تفاوتی وی به موضوع مهم قیمت گذاری و سایر مشکلات و مسائل مربوط به این صنعت است.

به بیان ساده تر صالحی نیا در جایگاهی قرار گرفته است که می تواند با توجه به جایگاهی که قرار دارد می تواند بسیار تاثیر گذار و نقش آفرین باشد. با این حال گویا قرار نیست وی با توجه به آمارهای عجیب وغریب از زیان انباشته خودروسازان ناشی از قیمت گذاری دستوری هم زبان باز کند و حداقل نظر خود را بیان کند.این در حالی است که میزان زیان انباشته 85 هزار تومانی خودروسازان حرف و حدیثی فراتر از اظهار نظر می خواهد و به طور طبیعی ایدرو باید طرح و روش و نظر برای کاستن از این حجم و جلوگیری از ازدیاد آن ارائه کند.

بر اساس آخرین گزارش های منتشر شده دو خودروساز بزرگ کشور 85 هزار میلیارد تومان رقمی حدود 3 میلیارد دلار زیان انباشته دارند؛

 

از این میزان حدود ۴۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان مربوط به ایران خودرو است .سهم سایپا هم حدود ۳۷ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است. نکته جالب و درد آور مدت زمان انباشت این بدهی است. جایی که آمار این رقم را برای سال 96 حدود ۱۱ هزار میلیارد نشان می دهند و مابقی محصول 4 سال اخیر است.

یعنی با توجه به دسترسی سریعتر،بیشتر و دقیق تر مسئولان دولتی از جمله وزارت صمت و ایدرو ،آنها زودتر از رسانه ها به این آمار وحشتناک دسترسی داشته اند.اما با این حال گویا صالحی نیا به عنوان مدیرعامل ایدرو هیچ اثری ونقشی برای خود متصور نبوده و به نوعی با چشمان بسته به ادامه حیات اداری خود پرداخته است.

این در حالی است که اگر از همان ابتدای سال 96 و آغاز بحرانی که دامن این صنعت را گرفته بود نقد و نظری ارائه می شد،شاید زودتر از این ها بساط قیمت گذاری دستوری و شواری رقابت برچیده می شد.شاید زودتر از این ها اثر مخرب این شورا بر صنعت خودروسازی کشور مشاهد می شد و متولیان آن راه کار بهتری پیدا می کردند.

در این میان شاید تحریم ها تاثیر گذار بوده اند اما اگر نفرات اصلی وتصمیم گیر در صنعت خودرو تحرک بیشتری از خود نشان می دادند شاید عبور از گردنه تحریم ها با تقویت بخش خصوصی و عدم تدوام زیان در شبه دولتی ها با سرعت و هزینه کمتری طی می شد.در واقع اگر صالحی نیا به عنوان مدیر عامل ایدرو به قیمت ها،اثرات آن،گزارش ها مرتبط بیشتر دقت می کرد شاید فضای صنعت خودروی کشور از تیرگی کمتری برخوردار بود.

در واقع با بررسی عملکرد این معاونت وزرات صمت در سایر عوامل مهم و تاثیر گذار بر قیمت خودرو هم اثری دیده نمی شود.یعنی زمانی که خودرو ساز و قطعه ساز از رفتار وقیمت گذاری فولادی ها عاجز شده بودند.یا هنگامی که برای خرید مواد اولیه داخلی لحظه به لحظه با قیمت ها و بازی ها جدید مواجه شده بود.

به بیان ساده تر در سایر موارد نیز اثری از این معاونت دیده نشده است.نزدیک ترین حضور وی نیز در صنعت همانطور که اشاره شد به مراسم ها و ورنمایی ها مرتبط می شود که عموما و اصولا نیز نظر چندانی از وی ارائه نمی شد. در این میان مشخص نیست که به چه دلیل و دلایلی این سازمان و سازمان ها ونهادهای این چنین به افرادی مانند صالحی نیا سپرده می شوند.

آیا قرار است در این جایگاه تنها حقوق مدیریتی گرفته و عنوان معاون وزیر را به کارنامه خود اضافه کرده و جایگاه اجتماعی کسب کنند؟یا قرار است به عنوان مدیرعامل سازمانی مانند ایدرو،در نقش راهبر ولیدر این صنعت ایفای نقش کنند؟اما آنچه که طی سال های اخیر از این معاونت دیده شده است سکوت و چشم بستن بر واقعیت های صنعت خودروسازی است.جایی که دلال ها  و واسطه سرمایه مردم را برای خود کرده اند.آیا فردا از این گونه افراد به نیکی یاد خواهد شد؟

آیا قیمت خودرو برای صالحی نیا بی اهمیت است؟

عباس مغاری

انتهای پیام/

اولین نفر امتیاز دهید

نظر شما چیست؟